Ja je leest het goed. Wanneer we vitamine D toevoegen aan brood verkleint dat de kans op een griepje. Uit onderzoek blijkt dat we kunnen voorkom dat meer dan 750.000 Nederlanders een griep of verkoudheid oplopen wanneer bakkers gaan werken met vitamine D. De kans op het krijgen van een van deze vervelende ziektes wordt namelijk verkleint met 50% wanneer we brood eten met vitamine D (op basis van onderzoek uit Engeland). Het toevoegen van deze vitamine kan natuurlijk aan heel veel producten. De keuze voor brood is echter heel logisch. Het is iets wat we elke dag eten en daardoor zeer geschikt voor het toevoegen van extra gezonde voeding. Ook zakelijk een voor brood op het werk kan dit interessant zijn.

Vitamine D in het buitenland

Het is overigens niet een heel schokkende ontdekking. In landen als de USA, canada en Finland werken ze al veel langer met vitamine D in bijvoorbeeld zuivel. In merk of yoghurt is het een goede toevoeging. Maar ook brood is dus een geschikt product. In halvarine en margarine zit al veel van het D stofje. Iedereen heeft deze vitamine nodig maar niet iedereen heeft behoefte aan extra vitamine D in brood. Het is erg afhankelijk van je levensstijl. Wanneer je al genoeg binnenkrijgt moet je uitkijken dat je geen overdosis binnenkrijgt. Je lichaam werkt namelijk als een spons wat vitamines betreft. Teveel D zou kunnen zorgen voor kalkafzettingen.

Bakkers en vitamine D
Het is nog niet duidelijk of er in Nederland al bakkerijen zijn die deze techniek toepassen. Het is volgens ons dus beter om niet standaard vitamine D in al het brood te verwerken maar een apart assortiment op te zetten. Bewuste consumenten kunnen hier dan expliciet voor kiezen. Zo hou je de controle over de consumptie van deze vitamine en voorkom je dat je er teveel van binnenkrijgt. Kijk een tussen de actuele brood aanbiedingen.

Laat een Reactie achter