Albert Heijn
Hoge kortingen
COOP
Goede bezorging
PLUS
Prima assortiment
DEEN
Hoge kwaliteit
Jumbo
Goede service
 • Webwinkel gesloten i.v.m. Corona

Gehaktbrood uit de oven

Gehaktbrood uit de oven - bakkervergelijken.nl

Gehaktbrood uit de Oven is niet wat veel mensen zullen denken, een brood van gehakt, maar wel een heerlijke ovenschotel. Brood met gehakt vermengd.

Gehaktbrood uit de oven is een simpele manier om gehakt wat luxer te maken, waarbij je net als bij het echte gehaktbrood, diverse andere ingrediënten kunt vermengen met het gehakt dat in het boord gestopt wordt.

Je bakt bij dit recept dus als het ware het gehaktbrood in een witbrood. Het is een heerlijke variatie op wat je misschien normaal met gehakt doet in de keuken. 

Is het brood gebakken, kun je er gewoon schijven vanaf snijden, net zoals je normaal met brood doet, of met het echte gehaktbrood.

Overigens is dit een bijgerecht, dus serveer er bijvoorbeeld gebakken aardappelen bij en een groente naar keuze.

Wil je liever bruin brood gebruiken? Geen probleem, om te voorkomen dat het brood dan droog wordt kun je wat olijfolie in het brood sprenkelen voordat je de vulling er in stopt.

Ingrediënten

Dit recept is voor 8 personen

 • 1 rond wit vloerbrood van 25 cm doorsnee
 • 2 uien
 • 150 gram belegen kaas
 • 100 gram taugé
 • 5 takjes peterselie
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 450 gram mager rundergehakt
 • 2 eetlepels mosterd
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 theelepel sambal

Bereiding

Snij het kapje van het brood en hol het uit.Verkruimel de inhoud.

Snij de kaas in kleine blokjes, snipper de uien, was de taugé en snijd de peterselie fijn.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.

Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de peterselie toe.

Vul het brood, zet het kapje erop en vouw er aluminiumfolie omheen.

Bak het gehaktbrood 25 minuten in de oven.

Beste Nonnevot Bakkerij van Limburg

nonnevot bakkerij limburg

Iedereen is gek op brood toch? Helemaal op Nonnevot. In het zuiden van Nederland kunnen ze niet zonder deze lekkere hap. Recentelijk is er een onderzoek gedaan naar de bakker van de lekkerste Nonnevot van Limburg. Er deden tientallen bakkerijen mee aan deze wedstrijd. Deze bruine broodjes zijn vaak aan de vette kant door olie, zijn redelijke droog en taai en hebben een gerimpeld uiterlijk. Een echt carnavalsproduct. De kracht van een goed broodje zit in de ingredienten en de werkwijze waarmee het deeg wordt gemaakt. Ook de temperatuur het vet is erg belangrijk. De nonnevotten moeten niet te warm maar ook zeker niet te koud worden gebakken.

Thijs Broekmans uit Panningen beste Nonnevot bakker

Na een knetter heftige strijdt is bekendgemaakt dat Thijs Broekmans als beste bakkerij deze broodjes bakt. Deze bakker uit Panningen is dan ook geen onbekende in de regio. Veel limburgers snoepen rond carnaval van deze heerlijke broodjes van Thijs. De prijs van zo’n lekkernij ligt tussen de €1,20 en €1,30. Thijs vraagt er €1,25 voor. Hij kwam als beste uit de test door o.a. de kleur van de Nonnevot en de stevige vorm die aan alle kanten van het broodje consistent was.

Nonnevot online bestellen
Wil jij een Nonnevot online kopen? Dat is wat lastig. In Limburg zijn niet heel veel bakkers die brood bezorgen en de grote landelijke ketens hebben vaak geen Nonnevot in hun assortiment. Wanneer jij een bakkerij hebt gevonden die Nonnevot thuisbezorgd kun je dat melden bij onze klantenservice. We zullen dan zo snel mogelijk een linkje plaatsen!

Brood met vitamine D voorkomt ziekte

vitamine d in brood

Ja je leest het goed. Wanneer we vitamine D toevoegen aan brood verkleint dat de kans op een griepje. Uit onderzoek blijkt dat we kunnen voorkom dat meer dan 750.000 Nederlanders een griep of verkoudheid oplopen wanneer bakkers gaan werken met vitamine D. De kans op het krijgen van een van deze vervelende ziektes wordt namelijk verkleint met 50% wanneer we brood eten met vitamine D (op basis van onderzoek uit Engeland). Het toevoegen van deze vitamine kan natuurlijk aan heel veel producten. De keuze voor brood is echter heel logisch. Het is iets wat we elke dag eten en daardoor zeer geschikt voor het toevoegen van extra gezonde voeding. Ook zakelijk een voor brood op het werk kan dit interessant zijn.

Vitamine D in het buitenland

Het is overigens niet een heel schokkende ontdekking. In landen als de USA, canada en Finland werken ze al veel langer met vitamine D in bijvoorbeeld zuivel. In merk of yoghurt is het een goede toevoeging. Maar ook brood is dus een geschikt product. In halvarine en margarine zit al veel van het D stofje. Iedereen heeft deze vitamine nodig maar niet iedereen heeft behoefte aan extra vitamine D in brood. Het is erg afhankelijk van je levensstijl. Wanneer je al genoeg binnenkrijgt moet je uitkijken dat je geen overdosis binnenkrijgt. Je lichaam werkt namelijk als een spons wat vitamines betreft. Teveel D zou kunnen zorgen voor kalkafzettingen.

Bakkers en vitamine D
Het is nog niet duidelijk of er in Nederland al bakkerijen zijn die deze techniek toepassen. Het is volgens ons dus beter om niet standaard vitamine D in al het brood te verwerken maar een apart assortiment op te zetten. Bewuste consumenten kunnen hier dan expliciet voor kiezen. Zo hou je de controle over de consumptie van deze vitamine en voorkom je dat je er teveel van binnenkrijgt. Kijk een tussen de actuele brood aanbiedingen.

Winnaar bakkersvak wedstrijden 2016

bakkersvak wedstrijden

Ook in 2016 werden weer de bakkervakwedstrijden georganiseerd. De uitslag van deze bakkerij wedstrijd is als volgt: Nummer 1 Bakkerij Vreugdenhil, Bakkerij Van Bentum, Bakkerij Verba, Bakkerij Haafs, Bakkerij Braaksma, Bakkerij Tjoelker, Jacob Heemstra, Bakkerij Scheper en op nummer 10 Bakkerij De Boer. De winnaar van de bakkersvak wedstrijden 2016 is dus Bakkerij Vreugdenhil. Wat moesten de deelnemende bakkerijen daarvoor doen? De moesten een vloer tarwe tijgerbrood, witte bollen, meergranenbollen, speculaasstaven, monchoutaart, appelkoekjes en blokkoek bereiden en aan de jury beschikbaar stellen om te testen. Het event dat op woensdag 9 november 2016 plaatsvond in Drachten is goed bezocht. Bakkers vanuit heel Nederland konden zich inschrijven om mee te doen.

De bakkersvak wedstrijden

Jaarlijks wordt deze bakkerswedstrijd georganiseerd voor bakkers uit heel Nederland. Dit vindt vaak plaats in November. Ook banketbakkers kunnen meedoen. Zij maken o.a. appelbollen, truffels en roomboter cake. Vroeger was het een Wedstrijd voor noord-nederlandse bakkerijen, tegenwoordig doen ook bakkers uit Zuid-holland, Limburg, Overijssel en andere provincies meer. “Dit soort bakkerij wedstrijden maken het bakkersvak leuker en de kwaliteit van onze producten gaat omhoog”, aldus een van de deelnemers van de wedstrijd. Het is leuk om op zo’n professioneel niveau met bakken bezig te zijn met verschillende broodsoorten.

Welke brood categorieën zijn er?
Er zijn 36 categorieën waar bakker aan mee kunnen doen. Daarvoor zijn de volgende prijzen beschikbaar: Krokantbrood trofee, Sinterklaas trofee, Innovatie trofee, Oud en Nieuw trofee, Chocolatier trofee, Koek trofee, Sierstuk trofee, Taart trofee, Brood trofee, Mediteriaansbrood trofee, Vloerbrood trofee, Kleinbrood trofee, Meergranen trofee, Korstdeeg trofee, Talent van het jaar, Vruchtenbrood trofee, Stukswerk trofee, Cake trofee, Roggebrood trofee, Suikerbrood trofee en de Beschuit trofee. Ook voor de jeugd is er een aparte prijs. Deze zijn dit jaar gegaan naar Breimer’s Bakkerij, Bakkerij Koopmans De Echte Bakker V/d Veer, De Echte Bakker Herman Schepers en Banketbakkerij De Korenbloem.