logo-jumbo
  • Goede service
  • Vanaf €3,95
  • Minimaal €50
  • 32.000+
logo-albert-heijn
  • Beste aanbiedingen
  • Vanaf €4,95
  • Minimaal €50
  • 27.000+
logo-plus
  • Hoge kwaliteit
  • Vanaf €6,00
  • Minimaal €25
  • 20.000+
logo-coop
  • Top bezorging
  • Vanaf €4,99
  • Minimaal €40
  • 25.000+

Redenen om online een lunch te bestellen

online lunch bestellen

Wil jij heerlijk en onbezorgd kunnen lunchen? Dan is het online bestellen van een lunch natuurlijk een perfecte manier om dit te kunnen doen. Vooral wanneer je op kantoor werkt, is de kans vrij groot dat je een vaste dag in de week een lunch laat bezorgen op kantoor. Dit kan de ene week een belegd broodje zijn en de andere week bijvoorbeeld een vette hap. Omdat het bestellen van een lunch ontzettend makkelijk, gezellig en natuurlijk ook lekker is, is het zeker een aanrader voor iedereen. Toch blijkt dat er ook heel veel mensen het nut er niet van in zien. Om je te doen laten zien welke voordelen het allemaal heeft, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Gemak

Gemak dient de mens. Zo is een lunch bestellen in Sliedrecht natuurlijk een heel stuk gemakkelijker, dan wanneer jij en je collega’s naar de supermarkt moeten om vervolgens een eigen lunch bij elkaar te moeten verzamelen. Daarbij komt ook dat iedereen vaak wat anders op zijn of haar broodjes wil, waardoor je vaak een hele hoop over houdt en misschien zelfs wel weg moet gooien. Door te kiezen voor het laten bezorgen van je lunch hoef je je hier in ieder geval geen zorgen om te maken.

Gezellig

Je zult zien dat wanneer jullie wekelijks een online lunch bestellen, die op een gegeven moment echt een moment wordt om samen naar uit te kijken. Vooral wanneer het op vrijdag is, dan beginnen de meesten al op donderdag met nadenken wat ze op vrijdag voor lekkers zullen gaan bestellen. Door gezamenlijk een lunch te bestellen, zorg je ook voor een stukje extra saamhorigheid en is het vanzelfsprekend dat jullie tegelijk gaan lunchen. Dit alles maakt het dat het bestellen van een lunch niet alleen gemakkelijk is, maar ook gezellig en lekker! Dus bestellen jij en je collega’s nooit online? Dan is het tijd om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Geld besparen op je boodschappen? Check deze tips

De coronacrisis heeft een grote invloed op veel onderdelen in ons leven; een deel van de Nederlanders heeft bijvoorbeeld minder geld door corona en moet bewuster leven om rond te kunnen komen. Misschien moet je ineens flink besparen op de uitgaven die je voor je boodschappen doet of is er een andere reden waarom je minder geld wilt uitgeven aan je dagelijkse boodschappen. Wat de reden ook is – in dit artikel vind je enkele handige en eenvoudig toe te passen tips waarmee je geld bespaart op boodschappen.

Spit folder door voor beste aanbiedingen
Iedere supermarkt en vrijwel de meeste winkels beschikken wel over een (online) folder. Deze komen meestal in het weekend uit, vlak voordat de nieuwe acties ingaan op maandag. Maak een moment in het weekend vrij om de aanbiedingen voor de nieuwe week te bekijken. Op basis daarvan kun je direct bepalen welke maaltijden er die week op het menu staan. Je vindt dit soort deals via de bespaardeals Vouchervandaag folder of via de website van de desbetreffende winkel of supermarkt. Hiermee kun je flink wat geld besparen.

Maak altijd een boodschappenlijstje
Nu je toch een momentje hebt genomen voor het checken van aanbiedingen en kortingen is het ook de ideale timing om een boodschappenlijstje te maken. Doe altijd één keer boodschappen voor een langere tijd, zoals voor vijf dagen of zelfs een hele week. Door vooraf een weekmenu te maken en met een boodschappenlijstje op pad te gaan, doe je minder impulsaankopen. Je bent immers minder in de supermarkt en winkel te vinden, dus je kunt ook minder kopen. Dat is ideaal voor mensen die tijdens het boodschappen doen normaal te veel extraatjes aanschaffen. Hierbij geldt ook: ga nooit met trek naar de supermarkt. Doe je dit wel dan zul je zien dat alles veel lekkerder lijkt waardoor je meer gaat kopen.

Koop grote verpakkingen en bundels
Wanneer je de ruimte hebt om wat (houdbare) voedingsmiddelen te bewaren, is het altijd aan te raden om groot in te kopen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de verpakking is, des te voordeliger de prijs is. Dit geldt voor heel veel producten. Kijk maar eens naar groente en fruit: een losse appel is duurder dan een voorverpakte zak met meerdere appels. Ook voor houdbare producten zoals soep, sauzen, pasta en eten in blik zul je zien dat je goedkoper uit bent wanneer je grootverpakkingen aanschaft. Sommige supermarkten hebben zelfs broodaanbiedingen op een dag in de week waarbij je drie broden voor de prijs van twee stuks koopt. Zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte in je vriezer hebt.

Gebruik een handscanner in de supermarkt
In de meeste grote supermarkten, in ieder geval in veel filialen van de Jumbo en van de Albert Heijn, kun je boodschappen doen met een handscanner. Die neem je mee de winkel in en kun je gebruiken om alle boodschappen te scannen en alvast in je tas te leggen. Daarmee zie je direct het totaalbedrag; iets wat je nog niet precies weet wanneer je je boodschappen gewoon bij een caissière afrekent. Het voordeel hiervan is dat je precies weet of je binnen je budget zit of dat je toch nog wat boodschappen moet schrappen. Misschien schrik je van het bedrag dat hoger is dan je dacht; omdat je nog in de winkel staat kun je op zo’n moment zoeken naar een goedkoper alternatief. 

Gehaktbrood uit de oven

Gehaktbrood uit de oven - bakkervergelijken.nl

Gehaktbrood uit de Oven is niet wat veel mensen zullen denken, een brood van gehakt, maar wel een heerlijke ovenschotel. Brood met gehakt vermengd.

Gehaktbrood uit de oven is een simpele manier om gehakt wat luxer te maken, waarbij je net als bij het echte gehaktbrood, diverse andere ingrediënten kunt vermengen met het gehakt dat in het boord gestopt wordt.

Je bakt bij dit recept dus als het ware het gehaktbrood in een witbrood. Het is een heerlijke variatie op wat je misschien normaal met gehakt doet in de keuken. 

Is het brood gebakken, kun je er gewoon schijven vanaf snijden, net zoals je normaal met brood doet, of met het echte gehaktbrood.

Overigens is dit een bijgerecht, dus serveer er bijvoorbeeld gebakken aardappelen bij en een groente naar keuze.

Wil je liever bruin brood gebruiken? Geen probleem, om te voorkomen dat het brood dan droog wordt kun je wat olijfolie in het brood sprenkelen voordat je de vulling er in stopt.

Ingrediënten

Dit recept is voor 8 personen

  • 1 rond wit vloerbrood van 25 cm doorsnee
  • 2 uien
  • 150 gram belegen kaas
  • 100 gram taugé
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

Snij het kapje van het brood en hol het uit.Verkruimel de inhoud.

Snij de kaas in kleine blokjes, snipper de uien, was de taugé en snijd de peterselie fijn.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.

Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de peterselie toe.

Vul het brood, zet het kapje erop en vouw er aluminiumfolie omheen.

Bak het gehaktbrood 25 minuten in de oven.

Beste Nonnevot Bakkerij van Limburg

nonnevot bakkerij limburg

Iedereen is gek op brood toch? Helemaal op Nonnevot. In het zuiden van Nederland kunnen ze niet zonder deze lekkere hap. Recentelijk is er een onderzoek gedaan naar de bakker van de lekkerste Nonnevot van Limburg. Er deden tientallen bakkerijen mee aan deze wedstrijd. Deze bruine broodjes zijn vaak aan de vette kant door olie, zijn redelijke droog en taai en hebben een gerimpeld uiterlijk. Een echt carnavalsproduct. De kracht van een goed broodje zit in de ingredienten en de werkwijze waarmee het deeg wordt gemaakt. Ook de temperatuur het vet is erg belangrijk. De nonnevotten moeten niet te warm maar ook zeker niet te koud worden gebakken.

Thijs Broekmans uit Panningen beste Nonnevot bakker

Na een knetter heftige strijdt is bekendgemaakt dat Thijs Broekmans als beste bakkerij deze broodjes bakt. Deze bakker uit Panningen is dan ook geen onbekende in de regio. Veel limburgers snoepen rond carnaval van deze heerlijke broodjes van Thijs. De prijs van zo’n lekkernij ligt tussen de €1,20 en €1,30. Thijs vraagt er €1,25 voor. Hij kwam als beste uit de test door o.a. de kleur van de Nonnevot en de stevige vorm die aan alle kanten van het broodje consistent was.

Nonnevot online bestellen
Wil jij een Nonnevot online kopen? Dat is wat lastig. In Limburg zijn niet heel veel bakkers die brood bezorgen en de grote landelijke ketens hebben vaak geen Nonnevot in hun assortiment. Wanneer jij een bakkerij hebt gevonden die Nonnevot thuisbezorgd kun je dat melden bij onze klantenservice. We zullen dan zo snel mogelijk een linkje plaatsen!

Brood met vitamine D voorkomt ziekte

vitamine d in brood

Ja je leest het goed. Wanneer we vitamine D toevoegen aan brood verkleint dat de kans op een griepje. Uit onderzoek blijkt dat we kunnen voorkom dat meer dan 750.000 Nederlanders een griep of verkoudheid oplopen wanneer bakkers gaan werken met vitamine D. De kans op het krijgen van een van deze vervelende ziektes wordt namelijk verkleint met 50% wanneer we brood eten met vitamine D (op basis van onderzoek uit Engeland). Het toevoegen van deze vitamine kan natuurlijk aan heel veel producten. De keuze voor brood is echter heel logisch. Het is iets wat we elke dag eten en daardoor zeer geschikt voor het toevoegen van extra gezonde voeding. Ook zakelijk een voor brood op het werk kan dit interessant zijn.

Vitamine D in het buitenland

Het is overigens niet een heel schokkende ontdekking. In landen als de USA, canada en Finland werken ze al veel langer met vitamine D in bijvoorbeeld zuivel. In merk of yoghurt is het een goede toevoeging. Maar ook brood is dus een geschikt product. In halvarine en margarine zit al veel van het D stofje. Iedereen heeft deze vitamine nodig maar niet iedereen heeft behoefte aan extra vitamine D in brood. Het is erg afhankelijk van je levensstijl. Wanneer je al genoeg binnenkrijgt moet je uitkijken dat je geen overdosis binnenkrijgt. Je lichaam werkt namelijk als een spons wat vitamines betreft. Teveel D zou kunnen zorgen voor kalkafzettingen.

Bakkers en vitamine D
Het is nog niet duidelijk of er in Nederland al bakkerijen zijn die deze techniek toepassen. Het is volgens ons dus beter om niet standaard vitamine D in al het brood te verwerken maar een apart assortiment op te zetten. Bewuste consumenten kunnen hier dan expliciet voor kiezen. Zo hou je de controle over de consumptie van deze vitamine en voorkom je dat je er teveel van binnenkrijgt. Kijk een tussen de actuele brood aanbiedingen.

Winnaar bakkersvak wedstrijden 2016

bakkersvak wedstrijden

Ook in 2016 werden weer de bakkervakwedstrijden georganiseerd. De uitslag van deze bakkerij wedstrijd is als volgt: Nummer 1 Bakkerij Vreugdenhil, Bakkerij Van Bentum, Bakkerij Verba, Bakkerij Haafs, Bakkerij Braaksma, Bakkerij Tjoelker, Jacob Heemstra, Bakkerij Scheper en op nummer 10 Bakkerij De Boer. De winnaar van de bakkersvak wedstrijden 2016 is dus Bakkerij Vreugdenhil. Wat moesten de deelnemende bakkerijen daarvoor doen? De moesten een vloer tarwe tijgerbrood, witte bollen, meergranenbollen, speculaasstaven, monchoutaart, appelkoekjes en blokkoek bereiden en aan de jury beschikbaar stellen om te testen. Het event dat op woensdag 9 november 2016 plaatsvond in Drachten is goed bezocht. Bakkers vanuit heel Nederland konden zich inschrijven om mee te doen.

De bakkersvak wedstrijden

Jaarlijks wordt deze bakkerswedstrijd georganiseerd voor bakkers uit heel Nederland. Dit vindt vaak plaats in November. Ook banketbakkers kunnen meedoen. Zij maken o.a. appelbollen, truffels en roomboter cake. Vroeger was het een Wedstrijd voor noord-nederlandse bakkerijen, tegenwoordig doen ook bakkers uit Zuid-holland, Limburg, Overijssel en andere provincies meer. “Dit soort bakkerij wedstrijden maken het bakkersvak leuker en de kwaliteit van onze producten gaat omhoog”, aldus een van de deelnemers van de wedstrijd. Het is leuk om op zo’n professioneel niveau met bakken bezig te zijn met verschillende broodsoorten.

Welke brood categorieën zijn er?
Er zijn 36 categorieën waar bakker aan mee kunnen doen. Daarvoor zijn de volgende prijzen beschikbaar: Krokantbrood trofee, Sinterklaas trofee, Innovatie trofee, Oud en Nieuw trofee, Chocolatier trofee, Koek trofee, Sierstuk trofee, Taart trofee, Brood trofee, Mediteriaansbrood trofee, Vloerbrood trofee, Kleinbrood trofee, Meergranen trofee, Korstdeeg trofee, Talent van het jaar, Vruchtenbrood trofee, Stukswerk trofee, Cake trofee, Roggebrood trofee, Suikerbrood trofee en de Beschuit trofee. Ook voor de jeugd is er een aparte prijs. Deze zijn dit jaar gegaan naar Breimer’s Bakkerij, Bakkerij Koopmans De Echte Bakker V/d Veer, De Echte Bakker Herman Schepers en Banketbakkerij De Korenbloem.